Jak připravit plněné vinné listy (dolmades) | recept řecké kuchyně
Jak připravit plněné vinné listy (dolmades) | recept řecké kuchyně. Dolmades (dolma) je tradiční pokrm řecké kuchyně. Jedná se o závitky z listů vinné révy, tradičně plněné ochucenou rýží - pak se většinou podávají studené ve formě předkrmu. Méně často se plní směsí masa a rýže - takto připravené se konzumují teplé s chlebem jako hlavní chod. V článku vás seznámíme s postupem, podle kterého si snadno uvaříte obě varianty tohoto lehkého jídla.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit masové knedlíčky se špagetami | recept na těstoviny
Jak uvařit masové knedlíčky se špagetami | recept na těstoviny. Dnes si podle našeho návodu můžete uvařit těstoviny s omáčkou z rajčat a masovými koul…
Jak upéct roládu z mletého masa v bramborovém kabátku | recept
Jak upéct roládu z mletého masa v bramborovém kabátku | recept. Jídla z mletého masa ráda vařím a ještě raději zkouším nové recepty. I tento měl v moj…
Jak připravit kuličky z mletého masa s růžičkovou kapustou | recept
Jak připravit kuličky z mletého masa s růžičkovou kapustou | recept. Kuličky z mletého masa plněné kapustičkou jsou kompromisem mezi odlišnou představ…
Jak upéct houbovec z rýže | bezlepkový recept
Dnešní pokrm vzhledem připomíná velikonoční nádivku a chutí se jí také podobá. Recept je určen těm, kteří se z jakéhokoli důvodu vyhýbají lepku…
Jak připravit sfuggato mytilinis | recept
Jak připravit sfuggato mytilinis | recept. Sfuggato mytilinis je klasický řecký recept z mletého masa. Volný překlad zní prostě a jednoduše - vejce s…