Jak připravit bezmasý guláš s houbami a zeleninou | recept
14. Říjen 2022
Bezmasý guláš s houbami a zeleninou | recept. Guláš se nejčastěji vaří z hovězího, případně vepřového masa. Pokud však chcete svůj jídelníček odlehčit, můžete si jej připravit v bezmasé variantě s houbami a zeleninou. Výhodou je také rychlejší příprava, jelikož houby a zelenina změknou velmi rychle. V případě, že neseženete lesní houby, použijte klidně kupované žampiony či hlívu ústřičnou.
Co je potřeba
- 2 lžíce rostlinného oleje či přepuštěného másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 1 velká paprika (bílá, zelená, ale klidně i červená)
- 2 středně velká rajčata
- kousek cukety
- 300 g očištěných pokrájených hub
- voda na podlití
- sůl, pepř, mletá sladká a pálivá paprika
- čerstvé či sušené bylinky (např. majoránka, rozmarýn, tymián či bazalka)
- jíška ze 2 lžic špaldové mouky
Tipy
- Pro přípravu bezmasého guláše je možné použít také brambory, dýni, lilek, petržel nebo řapíkatý celer.
- Jestliže chcete dosáhnout pikantnější chuti, přidejte čerstvou či sušenou chilli papričku, případně chilli koření.
Související články
Další zajímavé články
Jak využít zbylou čočku + recept na čočkový nákyp
Jak využít zbylou čočku + recept na čočkový nákyp. Jestliže Vám zbyla vařená čočka, nemusíte s nechutí konzumovat jeden pokrm několik dní za sebo…
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Jak připravit slavnostní zapečený camembert | recept
Slavnostní zapečený camembert | recept. Plánujete slavnostní oběd či večeři a chcete zvolit bezmasý předkrm? V tom případě si určitě přečtěte náš…
Jak připravit makarony s květákem a sýrem
Jak připravit makarony s květákem a sýrem. Pokud vám klasické makarony se sýrem nepřipadají jako dostatečně výživný pokrm, zkuste si je připravit s kv…
Jak připravit pórkovou polévku s topinambury | recept
Jak připravit pórkovou polévku s topinambury | recept. Topinambury jsou podzemní hlízy zvláštního druhu slunečnice, mají poměrně výraznou chuť připomí…
Diskuze k článku