Jak namíchat provensálské koření
Jak namíchat provensálské koření | 7 receptů. Léto je nejlepší období roku pro „bylinkové čarování“. Na zahrádkách jsou ke sklizni čerstvé natě voňavého koření. Ve volné přírodě se také najdou zajímavé bylinky. Letos jsem se rozhodla poprvé pro vlastní provensálské koření. Tato směs má univerzální použití, hodí se na všechny druhy grilovaných mas a zeleniny, do salátů, na ochucení octa i oleje. Při pátrání po zaručeně pravém francouzské receptu, jsem zjistila, že neexistuje univerzální recept. Každý je jiný a překvapením bylo, že se ve směsi téměř nevyskytuje levandule. I sami Francouzi nejsou jednotní, někdo tvrdí, že levanduli začali přidávat Američané a že tam vlastně nepatří, někdo ji přidává jen špetku „pro oko“. Nechám na vašem rozhodnutí, jakou směs si namícháte. Několik návodů k inspiraci najdete v článku.