Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zavařovat maso do sklenic | recept

Jak zavařovat maso do sklenic | recept

Jak zavařovat maso do sklenic | recept. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí. My používáme ten nejjednodušší a nejrychlejší recept. Inspirujte se! Bude vám chutnat!

Co je potřeba

Co budete potřebovat:
- 700 ml zavařovací sklenici
- nové víčko
- sádlo
- vepřové maso (na jednu sklenici je ho potřeba 500 až 600 g)
- vepřový vývar
- sůl

1

Sklenici pečlivě vymyjte a vypláchněte, vymažte vepřovým sádlem a nasypte do ní lžičku soli.

2

Do sklenice vložte očištěné syrové maso, zalijte vepřovým vývarem, dobře uzavřete a sklenici vložte do hrnce. Do něj nalijte vodu, která by měla sahat do tří čtvrtin sklenice, a pozvolna hodinu vařte.

3

Zavařeninu s masem nechte vychladnout a další den vařte při stejném postupu ještě jednu hodinu. Druhé povaření rozhodně neodkládejte či nerušte. Bez něj by maso nebylo hotové. Takto zavařené maso vydrží přibližně čtvrt roku.

Tipy

Do receptu na zavařování masa můžete podle chuti přidávat i různé koření. Maso můžete nakládat i lehce povařené či podušené na cibulce.

Autor: chiquita
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct vepřové koleno | recept
Jak upéct vepřové koleno | recept
Vepřové koleno je maso, jež vás při dobré úpravě překvapí chutí a šťavnatostí. Je oblíbené na grilování, pečení i uzení. Pivní slavnosti v sousedním N…
Jak uvařit rumunský guláš | recept
Jak uvařit rumunský guláš | recept
Rumunský guláš | recept. Guláš je jídlo, které má obrovské množství variací. Asi nikdo ho nevaří z přesně odvažovaných a stále stejných přísad. E…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.