Jak zavařovat maso do sklenic | recept
Jak zavařovat maso do sklenic | recept. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí. My používáme ten nejjednodušší a nejrychlejší recept. Inspirujte se! Bude vám chutnat!
Co je potřeba
Co budete potřebovat:
- 700 ml zavařovací sklenici
- nové víčko
- sádlo
- vepřové maso (na jednu sklenici je ho potřeba 500 až 600 g)
- vepřový vývar
- sůl
Krok 1
Sklenici pečlivě vymyjte a vypláchněte, vymažte vepřovým sádlem a nasypte do ní lžičku soli.
Krok 2
Do sklenice vložte očištěné syrové maso, zalijte vepřovým vývarem, dobře uzavřete a sklenici vložte do hrnce. Do něj nalijte vodu, která by měla sahat do tří čtvrtin sklenice, a pozvolna hodinu vařte.
Krok 3
Zavařeninu s masem nechte vychladnout a další den vařte při stejném postupu ještě jednu hodinu. Druhé povaření rozhodně neodkládejte či nerušte. Bez něj by maso nebylo hotové. Takto zavařené maso vydrží přibližně čtvrt roku.
Do receptu na zavařování masa můžete podle chuti přidávat i různé koření. Maso můžete nakládat i lehce povařené či podušené na cibulce.