Jak zavařovat maso do sklenic | recept
Jak zavařovat maso do sklenic | recept. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí. My používáme ten nejjednodušší a nejrychlejší recept. Inspirujte se! Bude vám chutnat!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den, zavařuji maso stejně jako moje babička a je vždy výborné a vydrží ve sklenici i několik let
Syrové maso nakrájíme na větší kousky , ale tak abychom je mohli narovnat do sklenic.
Na dno umyté sklenice dám kousek syrové kůže, maso a navrh další kůži. Ta nám ve sklenici při vaření pustí sádlo a maso je štavnaté.a zalité sosíkem
Když mám cca 3/4 sklenice napěchované přidám lžičku soli a sklenici vyplním cca 2 cca od okraje.
Přileju studenou vodu /asi 1/4 sklenice / a sklenici zavíčkuji . Vařím cca 1 1/2 hodiny .
Nepřidávám žádné koření , maso dochucuji podle toho na co ho použiji. Koření také rádo kvasí, hlavně kmín. Jednou jsem ochutnala velmi libové maso a zalité hodně vodou, pěkný hnus.
Tento recept používám už dlouho a maso je vynikající. Mám jen pár poznámek, maso dávám do čistých sklenic bez vymazání sádlem, dám lžičku soli, nové koření a pepř - asi po 5 kuliček, ničím nezalévám, jen zavíčkuji víčkama s ČERVENÝMI gumičkami - ty jsou na maso a houby. Jinak postupuji stejně. Akorát pokud zavařujete v hrnci s vodou, je třeba sklenice zatížit shora, protože nejsou úplně plné - jsou bez nálevu, tak někdy mají tendenci vynořovat se. Přiklopím je menší poklicí, než je průměr hrnce a zatížím těžkým kastrolem.
Mäso záváram tiež ako misoska a je výborné, varom si mäsko pustí trocha štavy a používam ho tak, že spenenú cibulku zaprášim paprikou, vyklopím mäso a nechám chvílu podusiť, aby sa chute spojili, je to rýchle jedlo, už len zemiaky alebo ryžu a mňam.
Používám roky jiný postup.
3kg plecka nakrájené na kostky promícháme se solí.(17-19 g na kilo masa).Naplníme skleničky od majonézy a přidáme lžíci vody.Používám původní víčka co byly ke sklenici.Dám na plech bez vody a v horkovzdušné troubě steriluji 1hod.20min na 120 stupňů.Po 24 hod. znovu stejný čas i teplota. Z tohoto množství je asi 12 skleniček,záleží podle velikosti. Ani jednou se mi nestalo,že by bylo maso špatné.
Při větších sklenicích čas bude jiný,
Toto dělám úplně jinak.Maso upeču nebo uvařím a ochutím běžným způsobem.
Naplním jím sklenice velké dle potřeby a zavářím 1:30 hod. nebo 45 min. v papi-
ňáku. Nejdelší zjištěná trvanlivost byla 5 let u 2 sklenic zapomenutých ve sklepě.
Receptů je mnoho. Ale zavařovat maso, co je upečeno sice není nic proti ničemu,ale není to klasická "vepřovka". Klasická vepřovka je pouze ze syrového masa, ne z pečeného.