Jak uvařit pórkovou polévku – pórkový krém | recept. Krémové polévky jsou i pro mne velkou lahůdkou. Dobře zasytí, prohřejí a výborně chutnají. Tento recept na krémovou polévku z pórku je u nás doma oblíbený. Pórková polévka je připravena z jednoho pórku restovaném v hrnci a rozmixovaného do krému, uvařenou pórkovou polévku servíruji zdobenou smetanou.
Co je potřeba
pórek cibule mouka na zahuštění bujón pepř sůl smetana podravka
1
Ačkoliv pórek v jídlech nemusím, pórkový krém je můj oblíbený. Polévka z pórku má výraznou a zajímavou chuť. A navíc spoustu vitamínů. Věřím, že bude patřit i mezi vaše oblíbené krémové polévky. Pojďme si ji uvařit. Nejdříve pórek omyjeme a odkrojíme přední a zadní část, zbytek vyhodíme.
2
Pórek nakrájíme na kolečka a oloupeme cibuli. Tu necháme vcelku, popřípadě rozpůlíme na půl. V hrnci si rozpustíme asi lžíci másla a kolečka pórku na másle orestujeme. Přilijeme do hrnce vodu, vložíme cibule, přidáme sůl a dáme tyto ingredience zvolna vařit.
3
Až jsou pórek i cibule měkké, rozmixujeme je pomocí tyčového mixéru. Přidáme bujón či dva podle litrů polévky, a chvíli povaříme. Připravíme si smetanu s moukou na zahuštění a zjemnění polévky. Mouku pořádně vykvedláme v hrnečku, ať nemáme v polévce hrudky. Tímto pórkovou polévku zahustíme, dochutíme solí a pepřem.
4
Povaříme a pórkový krém je hotov. Výbornou pórkovou polévku servírujeme s trochou smetany (popř. zakysané smetany). Doporučuji k pórkovému krému servírovat opečené tousty. Přeji dobrou chuť!
Tipy
Pro zvýraznění chuti polévky můžeme přidat trošku podravky na dochucení
Jak připravit brokolicovo–pórkový krém anebo pórkovo-brokolicový? To už je na samotném kuchaři, jelikož stačí zaměnit množství pórku a brokolice a ráz…
Pórková polévka se slunečnicovými semínky | recept. Polévky můžete konzumovat nejen jako první chod oběda, ale výborné jsou i jako teplá večeře. Při j…
Recept na čočkovou polévku. Čočkovou polévku mají rádi malí i velcí. Čočková polévka je ale oblíbená i hospodyňkami – je uvařená brzy, suroviny na jej…
Šťavnatý a jemný, bez majonézy dělaný, jen Cottage sýrem propojený. Tedy hermelínový salát, který je nejen příjemně odlehčenou variantou klasických he…
Diskuze k článku