Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit bramborové noky se špenátem | recept

Jak uvařit bramborové noky se špenátem | recept

Jak uvařit bramborové noky se špenátem | recept. Bramborové noky jsou skvělá příloha, kterou lze kombinovat s různými pokrmy. Nejčastěji se podávají v kombinaci se smetanovými omáčkami. Jak si připravit bramborové noky se špenátem, smetanou a kuřecím masem, vám poradí můj jednoduchý recept.

Co je potřeba

Bramborové noky s kuřecím masem a špenátem: porce pro 4 osoby:

- 500 g kuřecího masa (nejlépe kuřecí prsní řízky bez kosti)
- špenát (nejlépe porcovaný listový)
- bramborové noky (hotový polotovar lze zakoupit ve všech supermarketech)
- cibule – 3 ks
- česnek – cca 5 stroužků
- 450 ml trvanlivé 10% smetany na vaření
- jíška (buď hotová jíška, nebo klasicky hladká mouka + studená voda)
- sůl
- pepř
- koření – nejlépe adžika, worchester

1

Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na oleji. Cibuli restujte, dokud vám nezesklovatí. Do velkého hrnce si zároveň dejte vařit vodu na noky. Vodu ale nesolte.

Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na oleji. Cibuli restujte, dokud vám nezesklovatí. Do velkého hrnce si zároveň dejte vařit vodu na noky. Vodu ale nesolte.
2

Kuřecí maso nakrájejte na drobnější kostičky. Maso osolte, opepřete a dokořeňte dle své chuti. Doporučuji koření adžika (koření původem z gruzínské a arménské kuchyně), dodá masu skvělou chuť a není příliš výrazná. Pro zdůraznění masové chuti dochuťte maso přímo na pánvi worchesterem.

Kuřecí maso nakrájejte na drobnější kostičky. Maso osolte, opepřete a dokořeňte dle své chuti. Doporučuji koření adžika (koření původem z gruzínské a arménské kuchyně), dodá masu skvělou chuť a není příliš výrazná. Pro zdůraznění masové chuti dochuťte maso přímo na pánvi worchesterem.
3

Ke zesklovatělé cibuli přidejte poté ochucené maso a společně je orestujte. Ke kuřecímu masu přidejte také rozmačkaný česnek a restujte jej na pánvi do zlatavé barvy.

Ke zesklovatělé cibuli přidejte poté ochucené maso a společně je orestujte. Ke kuřecímu masu přidejte také rozmačkaný česnek a restujte jej na pánvi do zlatavé barvy.
4

K orestovanému masu přidejte špenát, podle chuti můžete ještě přidat další česnek. Podlijte směs vodou a přikryjte pokličkou. Nechte maso se špenátem dusit cca 20 minut.

K orestovanému masu přidejte špenát, podle chuti můžete ještě přidat další česnek. Podlijte směs vodou a přikryjte pokličkou. Nechte maso se špenátem dusit cca 20 minut.
5

Ve chvíli, kdy se špenát trochu podusí, přidejte smetanu, a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchání je velmi důležité, pokud nebudete smetanovou omáčku dostatečně míchat, mohla by se vám srazit.

Ve chvíli, kdy se špenát trochu podusí, přidejte smetanu, a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchání je velmi důležité, pokud nebudete smetanovou omáčku dostatečně míchat, mohla by se vám srazit.
6

Dejte vařit bramborové noky do vroucí vody. Uvařené bramborové noky poznáte jednoduše, vyplavou na hladinu. Noky se vaří cca 3 minuty.

Dejte vařit bramborové noky do vroucí vody. Uvařené bramborové noky poznáte jednoduše, vyplavou na hladinu. Noky se vaří cca 3 minuty.
7

Na závěr smetanovo-špenátovou omáčku zahustěte jíškou. Dobrou chuť!

Autor: chiquita
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.