Jak upéct staročeský trdelník | recept
Jak upéct staročeský trdelník | recept. Trdelník zná určitě každý. Váleček z kynutého těsta pečený na kovové trubce a sypaný cukrem a skořicí se často objevuje hlavně na vánočních trzích. Jeho příprava není těžká a stačí vám na to slabá hodinka. Vyzkoušejte tento staročeský recept na tradiční domácí trdelník.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Zřejmě to bude 42g, to je podle mě klasická velikost kostky, co se koupí v obchodě:-).
dobrý den jen se chci zeptat na co bych trdelník mohla dát kromě toho válečku děkuji
Srnčí hřbet máááám , hurá. Skvělej nápad.
Dobrý den,mohla bych se vás zeptat kolik gramů droždí se má do těsta přidat?.....děkuji za odpověď...:) ;)
Moje babička je kdysi pekla natočené na normálních kovových trubičkách.
Já třeba peču trdelník na zavařovačce obalené v alobalu. Na plech se mi vejde asi 9 zavařovaček "na stojáka".
je možno ještě poslat kuchařku?děkuji Ketrin
Trdelník není staročeský
Zdravím,
experimentálně jsem použil po odstranění nálepek a dokonalém vydrhnutí pivní lahve postavené na výšku na nízkém plechu
Žádám o zaslání kuchařky.
trdelník
Dobrý den, nechci Vám brát iluze, ale to co popisujete má se staročeským trdelníkem společný jen základ těsta. Pravý trdelník se nepeče na kovu , ale dřevě. Název pochází právě z názvu dřevěné tyče( někde se jí říká" hambalek"), která se nachází v každé chalupě poblíž kamen nebo pece. Sloužila původně k sušení. Stačil jen kousek těsta, namotat a strčit do pece. a výborná pochoutka byla na světě.
Tak to je výborný nápad. Ďakujem.