Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct rychlou drobenkovou buchtu s pudinkem | recept

Jak upéct rychlou drobenkovou buchtu s pudinkem | recept

Jak upéct rychlou drobenkovou buchtu s pudinkem | recept. Rychlé moučníky se hodí nejen jako záchrana při nečekané návštěvě, ale oceníte je, i pokud zrovna nemůžete nebo nechcete trávit spoustu času v kuchyni. Následující recept na drobenkové buchty máte velice rychle hotový a navíc není náročný na suroviny, takže kvůli němu nemusíte shánět nic, co byste doma běžně neměli. Zároveň je finančně nenáročný. Základem těsta je obyčejná drobenka, která je proložená vrstvou pudinku a tvarohu. S náplní můžete experimentovat, pudink lze dochutit alkoholem nebo i čerstvým nebo sušeným ovocem, například kokos se s vanilkovým krémem skvěle doplňuje.

Co je potřeba

Na drobenkový základ budete potřebovat:

  • 150 g másla
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g krystalového cukru

Na tvarohovou vrstvu si přichystejte:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 lžíci cukru
  • trochu mléka na rozmíchání

Na pudinkovou náplň si připravte:

  • ½ litru mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • lžičku sušené citronové kůry
1

Nejprve si přichystáme těsto. Do hlubší mísy nasypeme všechny ingredience na korpus a rukama nebo ručním mixérem vytvoříme drobenku. Pekáč vyložíme pečicím papírem a rozprostřeme na něj asi dvě třetiny těsta, rukou lehce přimáčkneme.

2

Dále si předehřejeme troubu na teplotu 180 °C a pustíme se do přípravy náplně. Většinu mléka nalijeme do hrnce a pomalu přivedeme k varu. Mezitím ve zbytku mléka rozmícháme vanilkový pudink, cukr a citronovou kůru. Jakmile se začne mléko vařit, přilijeme k němu pudink a mícháme do zhoustnutí.

3

Tvaroh rozmícháme s cukrem a pomalu přilijeme mléko a zašleháme ho. Následně všechen tvaroh rozetřeme na drobenkovou vrstvu.

4

Všechen pudink nalijeme do pekáče na tvarohovou náplň. Potom ho zasypeme zbylou drobenkou a pekáč vložíme do předehřáté trouby.

5

Pečeme asi 20 – 25 minut, dokud vršek koláče nezačne zlátnout. Koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Nakonec jej nakrájíme na řezy a podáváme.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.