Jak upéct glazované bůčkové jednohubky
Jak upéct glazované bůčkové jednohubky | recept na glazované bůčkové jednohubky aneb retro jednohubky. Dnešní recept je vzpomínkou na časy, kdy se vepřový bůček těšil velké oblibě a servíroval se na stůl daleko častěji než dnes, kdy je z důvodu určité „nezdravosti“ často opomíjený. Přitom upravený v současném modernějším stylu, dokáže i nyní překvapit a připomenout, že bůček je stále v kurzu.
Co je potřeba
- 700 g vepřového bůčku vcelku (bez kosti)
- 2 celé skořice
- 1 stroužek česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 5–7 kuliček černého pepře
Na marinádu:
- 6 lžic sojové omáčky
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 5 lžic rybí omáčky
- 10 lžic třtinového cukru
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 limetky
K servírování:
- salátová okurka
Mezitím, co se maso vaří, si připravte marinádu. V misce smíchejte sojovou, worcesterovou a rybí omáčku, přidejte mletou papriku, třtinový cukr, prolisované stroužky česneku a šťávu z jedné limetky. Směs v rendlíku svařte do mírného zhoustnutí. Marináda při chladnutí tuhne. Pokud Vám ztuhne až příliš, před jejím použitím ji stačí znovu ohřát na plotně do tekutější podoby.
Tipy
Tyto jednohubky můžete s gustem servírovat i jako plnohodnotný oběd v podobě pečených bůčkových kousků s bramborou kaší.
Diskuze k článku