Jak upéct čokoládové briošky | recept
11. Leden 2023
Čokoládové briošky | recept. Briošky představují tradiční francouzské pečivo, které se v každé části Francie připravuje jinak. Společným znakem rozličných druhů briošek je pouze ten, že jsou pečeny ze sladkého kynutého máslového těsta. V následujícím článku najdete recept na trochu zdravější a lehčí čokoládové briošky. Ty tradiční jsou totiž připravovány z velkého množství másla a bílé pšeničné mouky.
Co je potřeba
- 150 g hladké špaldové mouky
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g povoleného másla
- 125 ml mléka
- 1 vejce a 1 žloutek na potření
- 10 g čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 bio vanilkový cukr
- špetka soli
- 200 g čokolády
Tipy
- Z uvedeného množství připravíme asi 15 ks briošek.
- Briošky můžete plnit i jinými náplněmi nebo je upéct bez náplně a podávat mazané třeba máslem a džemem.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct atraktivní čokoládový moučník s jemným makovým krémem | recept
V řezu tak atraktivní, hořkou čokoládou v korpusu doplněný a jemným smetanovým krémem ozdobenými moučník, který mezi ostatními čokoládově la…
Jak upéct extra čokoládový pivní koláč | recept
Jak upéct extra čokoládový pivní koláč | recept. Famózní koláč z tmavého těsta s extra tmavou čokoládovou polevou, jehož nesmírné vláčnosti je dosažen…
Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč
Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč. Stará dobrá a stále oblíbená čokoládová tyčinka s plně kávovou chutí jako součást nadýchaného a vláč…
Jak až neuvěřitelně snadno upéct fantastický hrnkový Milka koláč s grankem
Jak až neuvěřitelně snadno upéct fantastický hrnkový Milka koláč s grankem. Známá a velice oblíbená, lahodně sladká čokoláda ve smetanově krémové pole…
Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept
Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept. Ano, skutečně! Brownies se jednoduše přebarvilo na blond, a že mu to sluší! Milo…
Diskuze k článku