Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vaječnou omeletu s listovým špenátem | recept

Jak udělat vaječnou omeletu s listovým špenátem | recept

Jak udělat vaječnou omeletu s listovým špenátem | recept. Vaječná omeleta má mnoho podob a ve slané variantě s listovým špenátem najde také mnoho příznivců. Nepotřebujete k tomu moc, stačí několik málo ingrediencí, které zcela určitě máte v ledničce, trochu vynaloženého času a chutné, zároveň i zdravé jídlo je brzy k dispozici. Vaječná omeleta možná nahradí váš oběd, večeři, anebo svačinu.

Co je potřeba

Pro 1 osobu:

2 celá vejce
150 g špenátu
2 stroužky česneku
sůl, pepř
trochu másla nebo oleje na smažení (možnost i na sucho)
kousek eidamu
malá cibule

1

Cibulku nakrájíme na malé kousky a dozlatova restujeme na lžičce másla nebo oleji. Přidáme listový špenát, který krátce podusíme, podle potřeby zakápneme troškou vody. Poté přidáme rozmačkaný nebo prolisovaný česnek a ještě chvilku dusíme.

Jak udělat vaječnou omeletu s listovým špenátem | recept
2

V misce si rozšleháme vejce a na rozpálené pánvičce uděláme klasickým způsobem vaječnou omeletu. Dříve, než omeletu obrátíme, poklademe na její ještě částečně syrový povrch podušený a ochucený špenát. Pak omeletu otočíme a dopečeme.

Jak udělat vaječnou omeletu s listovým špenátem | recept
3

Malá obměna může být taková, že obě strany vaječné omelety klasicky opečeme, přendáme na talíř a polovinu omelety naplníme připraveným a podušeným špenátem, druhou stranou překryjme, takže máme z kulaté omelety půlkruh. Posypeme nastrouhaným sýrem.

Jak udělat vaječnou omeletu s listovým špenátem | recept
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vařit špenát | rady
Jak vařit špenát | rady
Jak vařit špenát | rady. Nejprve byl jen listový špenát od zahradníka. Pak zase pouze zmrazené kostky špenátového protlaku ze „sámošky“. V současné do…
Jak uvařit čočkovou polévku | recept
Jak uvařit čočkovou polévku | recept
Recept na čočkovou polévku. Čočkovou polévku mají rádi malí i velcí. Čočková polévka je ale oblíbená i hospodyňkami – je uvařená brzy, suroviny na jej…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.