Jak udělat vaječnou omeletu s listovým špenátem | recept
Jak udělat vaječnou omeletu s listovým špenátem | recept. Vaječná omeleta má mnoho podob a ve slané variantě s listovým špenátem najde také mnoho příznivců. Nepotřebujete k tomu moc, stačí několik málo ingrediencí, které zcela určitě máte v ledničce, trochu vynaloženého času a chutné, zároveň i zdravé jídlo je brzy k dispozici. Vaječná omeleta možná nahradí váš oběd, večeři, anebo svačinu.
Co je potřeba
Pro 1 osobu:
2 celá vejce
150 g špenátu
2 stroužky česneku
sůl, pepř
trochu másla nebo oleje na smažení (možnost i na sucho)
kousek eidamu
malá cibule
Krok 1
Cibulku nakrájíme na malé kousky a dozlatova restujeme na lžičce másla nebo oleji. Přidáme listový špenát, který krátce podusíme, podle potřeby zakápneme troškou vody. Poté přidáme rozmačkaný nebo prolisovaný česnek a ještě chvilku dusíme.
Krok 2
V misce si rozšleháme vejce a na rozpálené pánvičce uděláme klasickým způsobem vaječnou omeletu. Dříve, než omeletu obrátíme, poklademe na její ještě částečně syrový povrch podušený a ochucený špenát. Pak omeletu otočíme a dopečeme.
Krok 3
Malá obměna může být taková, že obě strany vaječné omelety klasicky opečeme, přendáme na talíř a polovinu omelety naplníme připraveným a podušeným špenátem, druhou stranou překryjme, takže máme z kulaté omelety půlkruh. Posypeme nastrouhaným sýrem.