Jak udělat meruňkové knedlíky z krupicového těsta | recept
Vybraný recept: Meruňkové knedlíky mají ostrou pikantní chuť a je možné je připravovat z každého druhu těsta na ovocné knedlíky. Nabízíme návod, jak udělat meruňkové knedlíky tentokrát z krupicového těsta. Příprava je rychlá, výrobní náklady nízké a výsledek vždy velmi dobrý. Jak udělat meruňkové knedlíky z krupicové kaše? Recept čtěte pozorně, aby se dílo vydařilo.
Co je potřeba
- krupice (dětská či hrubá)
- polohrubá nebo hrubá mouka
- jedno vejce
- mléko
- meruňky
- cukr, máslo a posýpka
Přesné množství jednotlivých ingrediencí je uvedeno v článku.
Krupicové těsto je velmi jemné, proto se dobře hodí na přípravu meruňkových knedlíků, do kterých vkládáme meruňky výrazné chuti. Jestliže nemáme ovoce čerstvé, můžeme na meruňkové knedlíky použít i ovoce mražené nebo nakládané ve vlastní šťávě. Na těsto jen potřebujeme krupici, mléko, vejce a hrubou nebo polohrubou mouku.
Meruňkové knedlíky rychle vkládáme do vařící vody. Klesnou ke dnu hrnce a obvykle se k němu přilepí. Počkáme, až těsto trochu zatvrdne a vařečkou nebo teflonovou lopatkou meruňkové knedlíky opatrně podebereme a odloupneme ode dna. Kdyby meruňkové knedlíky nebyly zatuhlé nebo bychom si vzali kovovou lžíci, mohli bychom je protrhnout.
Meruňkové knedlíky z krupicového těsta jsou uvařené za asi osm minut. V polovině času je třeba je obrátit, aby se vařily ze všech stran. Uvařené vyplavou na povrch. Meruňkové knedlíky připravené ze zavařených meruněk jsou uvařeny dříve, knedlíky ze zmrazených meruněk vyplavou na povrch o něco později. Vybíráme je děrovanou naběračkou, skládáme do mísy a trochu pomastíme, aby se neslepovaly. Krupicové těsto po uvaření neztuhne tolik jako třeba těsto bramborové nebo tvarohové, meruňkové knedlíky zůstanou pěkně vláčné a měkké.
Meruňkové knedlíky na talíři sypeme podle svého zvyku a chuti.
Diskuze k článku