Jak smažit obalovaný sýr, aby nevytekl | recept
Smažený sýr | recept. Smažený sýr v trojobalu je česká a slovenská specialita, kterou si s chutí dají i cizinci. Na jídelním lístku ho mají téměř v každé restauraci a prodává se i v prodejnách rychlého občerstvení. Smažená jídla obecně nejsou příliš zdravá, ale jednou za čas si smažák můžeme dopřát bez výčitek svědomí. Místo také smažených a nezdravých hranolků ho doplňte vařenými brambory či bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Na smažení se nejlépe hodí šéfkuchaři opovrhovaný Eidam 30%, nebo sýr s ještě menším obsahem tuku v sušině.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Já tomu tedy nerozumím, ale domnívám se, že provoz těchto stránek je hrazen z příjmů za reklamy. (to je můj názor)
Dělám již dlouho tak,že sýr(klidně může být i tučnější Eidam nebo gouda) najemno nastrouhám,přidám vajíčko a trochu mouky a z vytvořené ,přiměřeně husté hmoty,dělám malé "karbanátky",obalím ve strouhance a usmažím.Hezky se nafouknou a děti je milují.
Před obalením dám sýr tak na 15-20 min. do mrazáku a potom obaluji přesně tak, jak je popsáno v receptu. A sýr mi nikdy nevyteče.
nejlepsi smazeny syr je hermelin. eidam je jen takova nepovedena kejda z mouky.
stačí ho před smažením protáhnout ještě bílkem a 100% nevyteče
Smažák děláme úplně jednoduše a to tak, že nikdy nevyteče. Eidam nastrouhat na jemno. Na každých 10 dkg jedno vejce. Přidat strouhanku, aby se to zahustilo. Nechat asií 2 hodiny zaležet. Smažit ve friťáku a je hotovo. Všem doporučuji! Dobrou chuť
Smažený sýr je prima.
Ale vadí mi ty priopitomnělé reklamy kolem. Vám to nevadí? Vlasta
Děkuji za dobrý tip, smažený sýr máme moc rádi a párkrát do roka si rádi pochutnáme.
Je to milá vzpomínka na studentská léta.