Jak připravit velikonoční aspik | recept
Velikonoční aspik | recept. Velikonoce se blíží a při pečení mazanců, beránků a jiných pochoutek se hodně potřebují vejce. Dnešní recept Vám poradí, jak využít vaječné skořápky k výrobě aspiku. Rosolka ve tvaru vajíčka je netradiční velikonoční svačinka. Vyzkoušejte si připravit vynikající velikonoční aspik.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Na aspiky jsem si nasbírala kulaté obaly od pomazánek Hamé a také trojúhelníkově zakulacené, od krůtí šunky. Jsou to šikovná malá hliníková tvořítka. Dají se hezky umýt a lze je použít i na bábovičky pudinku.
Musí se s nimi zacházet ale opatrně, aby se tvar nezmačkal. Jistě by se v nich daly upéci i mufíny, což jsem ale nezkoušela.
Ušetřila jsem za koupené formičky a využila vlastně odpad. Vlasta
dcera dělala od paštikových krabiček muffinky a nešlo to vyklopit i když byly vymazané a vysypané moukou tak nevím.Aspik se ven dostal?
Tak to je dobrý nápad, nemám formičky na fondant, vyzkouším tyhle :)