Jak připravit opilcovy mističky | recept na vánoční dezert
17. Prosinec 2020
Jak připravit opilcovy mističky | recept na vánoční dezert. Přímo luxusní dezert pro dospělé, který je k vánočnímu hodování doslova jako dělaný. Kombinace čokolády, oříšků, kakaa, smetany a rumu k Vánocům jednoduše patří, ať už v cukroví či v podobě dezertu. Navíc tímto dezertem získáte zmiňovanou kombinaci daleko rychleji a snáze než při tvoření cukroví.
Co je potřeba
Uvedené množství je přibližně 4–6 porcí.
- 200 g hořké čokolády
- 70 g mletých oříšků (libovolných)
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 5 lžic rumu
- 120 ml smetany ke šlehání
Tipy
Hořkou čokoládu můžete zkombinovat dle chuti i s čokoládou na vaření, nebo kouskem mléčné čokolády. Dle své chuti můžete samozřejmě regulovat i množství rumu.
Další zajímavé články
Jak udělat francouzské vánoční polínko | recept
Jak udělat francouzské vánoční polínko | recept. Umění kulinářství Francouzů je opravdu neuvěřitelné. Mezi tradiční pokrmy patří vánoční krůta (la din…
Jak připravit vánoční pečená jablka | recept
Jak připravit vánoční pečená jablka | recept. Vánoce nemusí být plné nezdravého a tučného jídla. Zdravější a dietnější alternativou různých vánočních…
Jak udělat křehké rohlíčky s ořechovou náplní | recept
Rohlíčky s ořechovou náplní, ořechy, mandle, vanilkové rohlíčky, linecké cukroví, to jsou indicie Vánoc. Jedinečných svátků vonících útulnějším domove…
Jak udělat dvoubarevné roládky | recept
Jak udělat dvoubarevné roládky | recept. Vyzkoušejte také hnědý přírodní cukr – cukroví tak získá hezkou barvu a výraznější chuť. Dvoubarevné roládky…
Jak udělat Rafaelo | recept na kokosové kuličky
Jak udělat Rafaelo | recept na kokosové kuličky. Kokosové kuličky jsou oblíbené zejména na Vánoce, ale dezert si můžeme připravit i při jakékoliv osla…
Diskuze k článku