Jak připravit opilcovy mističky | recept na vánoční dezert
Jak připravit opilcovy mističky | recept na vánoční dezert. Přímo luxusní dezert pro dospělé, který je k vánočnímu hodování doslova jako dělaný. Kombinace čokolády, oříšků, kakaa, smetany a rumu k Vánocům jednoduše patří, ať už v cukroví či v podobě dezertu. Navíc tímto dezertem získáte zmiňovanou kombinaci daleko rychleji a snáze než při tvoření cukroví.
Co je potřeba
Uvedené množství je přibližně 4–6 porcí.
- 200 g hořké čokolády
- 70 g mletých oříšků (libovolných)
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 5 lžic rumu
- 120 ml smetany ke šlehání
Krok 1
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
Krok 2
Do rozpuštěné čokolády přidejte mleté oříšky, kakao, rum, smetanu a promíchejte. Směs ještě pár minut (2–3 minuty) promíchávejte ve vodní lázni a pak ji nechejte chvilku vychladnout.
Krok 3
Dezert servírujte v malých mističkách posypaný mletými oříšky.
Hořkou čokoládu můžete zkombinovat dle chuti i s čokoládou na vaření, nebo kouskem mléčné čokolády. Dle své chuti můžete samozřejmě regulovat i množství rumu.