Jak připravit maurský špíz – tapas | recept
Maurský špíz | recept. Maurský špíz je velmi povedená chuťovka původem ze Španělska. Podává se obvykle jako tapas. Příprava je velmi jednoduchá. Základem je alespoň dvanáctihodinové marinování v lednici. Samotné smažení je rychlé a výsledek jedinečný. Špízy můžete také grilovat nebo dozlatova upéct v troubě (nezapomeňte hojně potírat marinádou). Tohle prostě musíte vyzkoušet!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Pinchos morunos - maurský špíz je jedním z nejtypičtějších pokrmů španělské kuchyně. Ve Španělsku se obvykle připravuje z marinovaného vepřového nebo drůbežího masa. Špíz se do kuchyní celého světa rozšířil pravděpodobně z arabských zemí severní Afriky kde, samozřejmě vzhledem k náboženství, byl připravován z jehněčího.
Maurský špíz z vepřového? Podivné. Mauři byli a jsou muslimové a vepřové maso nejí.