Jak připravit houbovou paštiku
Jak připravit houbovou paštiku | recept z čerstvých lesních hub. Název houbová paštika je celkem zavádějící, respektuji oficiální název, ale lépe by se hodilo slovo pomazánka. Paštika (pomazánka) je příjemnou obměnou staré známé houbové smaženice. Chutná dobře na topinkách nebo opečeném toastovém chlebu. Nenechte se zmást nepříliš hezkou barvou na úvodní fotografii, skutečnost je mnohem lepší. Barva se odvíjí podle druhu hub, ze kterých je paštika uvařená. Jako téměř vždy, doporučuji použít směs různých druhů lesních hub.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit kuřecí prsa se směsí opečeného lilku a lišek | recept
Jak připravit kuřecí prsa se směsí opečeného lilku a lišek | recept. Češi jsou nejen národ pivařů, ale také národ houbařů. Většina se těší na smaženic…
Jak upéct závin z listového těsta s liškami | recept s houbami
Jak upéct závin z listového těsta s liškami | recept s houbami. Lišky jsou populární jedlou houbou už od starověku. Není se čemu divit, jejich lehce m…
Jak připravit houbové šišky se smetanovou omáčkou | staročeský recept
Jak připravit houbové šišky se smetanovou omáčkou | staročeský recept. Dnešní pokrm pochází ze staročeské kuchyně a je v jedné z nejstarších českých k…
Jak připravit tekutý houbový výtažek | recept
Tekutý houbový výtažek | recept. Houbový výtažek (redukce) je mnohem lepší než houbové koření. Dodá pokrmům silnou chuť čerstvých hub,…
Jak udělat houbové ragú | recept
Jak udělat houbové ragú | recept. Pokud jsme si zašli na houby do lesa, musíme je dostateně upravit. Houbové pokrmy bychom měli připravovat pouze z če…