Jak připravit brokolicovo–pórkový krém (polévku)
11. Leden 2024
Jak připravit brokolicovo–pórkový krém anebo pórkovo-brokolicový? To už je na samotném kuchaři, jelikož stačí zaměnit množství pórku a brokolice a rázem je z polévky, polévka jiná. Ovšem barva zůstane stále stejná. Pro ty, kteří jedí převážně očima je barva polévky nešťastně zelená. Nedejte se ale odradit a vyzkoušejte! Je tak dobrá, že už Vám barva nebude přítěží.
Co je potřeba
- 500 g čerstvé či mražené brokolice
- 1 velký pórek (zelená část do polévky, bílá část na ozdobu polévky v talíři)
- 1 větší cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 ml smetany na vaření
- worcesterová omáčka, sojová omáčka
- tymián, bazalka, majoránka, pepř a sůl (dle chuti)
- strouhaný muškátový oříšek
8
Polévku servírujte dozdobenou buď nakrájeným pórkem (jeho zelená část). Na dozdobení můžete použít také domácí chlebové krutony a vejce uvařené natvrdo.
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit pórkovou polévku s pestem | recept
Jak uvařit pórkovou polévku s pestem | recept. Pórek je většinou pouze doplňková surovina, často nahrazující cibuli. V této polévce však hraje hlavní…
Jak uvařit pórkovou polévku se slunečnicovými semínky | recept
Pórková polévka se slunečnicovými semínky | recept. Polévky můžete konzumovat nejen jako první chod oběda, ale výborné jsou i jako teplá večeře. Při j…
Jak uvařit pórkovou polévku – pórkový krém | recept
Jak uvařit pórkovou polévku – pórkový krém | recept. Krémové polévky jsou i pro mne velkou lahůdkou. Dobře zasytí, prohřejí a výborně chutnají. Tento…
Jak na kedlubnovou tvarohovou pomazánku | recept
Kedlubnová tvarohová pomazánka | recept. Sezóna kedluben je v plném proudu. Vychutnejte si tuto šťavnatou zeleninu v různých podobách. V následujícím…
Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Polévka z patizonu | recept. Patizon se v kontextu české kuchyně neřadí mezi příliš využívané zeleniny. Jeho nejklasičtější úpravou je obalení a smaže…
Diskuze k článku