Jak oslavit Den pekingské kachny, který bude 18. ledna? Nejlepším kachním jídlem
Ať už Den pekingské kachny znáte, nebo o něm slyšíte zcela poprvé, vězte, že je s námi už od 14. století, kdy tato tradice vznikla. Slavíme jej 18. ledna a ti, kteří mají rádi „dny speciálních pokrmů“ si jej do kalendářů dávno zapsali. Letos vychází na sobotu, což je skvělá příležitost koupit si kachnu a připravit si ji tak, aby vám zaručeně chutnala. Anebo vyzkoušet jinou dobrotu, kterou ocení každý gurmán.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit staročeskou sváteční polévku kaldoun | recept
Recept na staročeskou polévku kaldoun. Kaldoun se připravoval ke svátečnímu obědu, kdy se jako hlavní chod podávala drůbež, protože se kaldoun vaří z…
Jak připravit pečenou krůtu se zeleninovou přílohou | recept
Jak připravit pečenou krůtu se zeleninovou přílohou | recept. Dnešní recept je volně inspirovaný britskou kuchyní. Angličané připravují krocana na svá…
Jak připravit domácí bylinkovou paštiku | recept
Domácí bylinková paštika | recept. Pokud máte rádi paštiku, ale zároveň se obáváte složení té kupované, zkuste si připravit domácí. Postup, jak připra…
Jak udělat kachnu na pomerančích | recept
Jak udělat kachnu na pomerančích | recept. Pečená kachna na pomerančích, to je výborná francouzská delikatesa. Postupujte podle pravého receptu na peč…
Jak si nejlépe vychutnat svatomartinskou husu
S příchodem listopadu se k nám každoročně vrací stará dobrá tradice – pečená husa na svatého Martina. Tento zvyk má své kořeny hluboko v minulosti a j…