Jak na zdravou koprovku | recept
20. Srpen 2020
Zdravá koprovka | recept. Tato koprová omáčka je bez jakékoliv mouky, jejím základem je pouze cuketa nebo patizon. Příprava koprovky je snadná, chuť je výborná a nemusíte si dělat žádné výčitky. Stejný postup přípravy se dá využít i na fazolky na smetaně.
Co je potřeba
4 porce:
- 20 g máslo
- 1 střední cibule
- 300 – 400 g cuketa nebo patizon
- sůl, pepř
- 100 g lučina
- 250 ml mléko
- voda podle potřeby
- čerstvý nebo zavařený kopr
- xylitol nebo stévie na doslazení
- ocet nebo citronová šťáva
Denisa Koloničná, DiS. – nutriční terapeutka
Spolupráce s nutričním terapeutem vede k osvojení správných stravovacích návyků, které jsou dlouhodobě udržitelné a příznivě ovlivní Vaše zdraví.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit mrkvovou omáčku s hráškem a bramborovou kaší | recept
Mrkvová omáčka s hráškem a bramborovou kaší | recept. Mrkev a hrášek je klasická kombinace. Vyzkoušejte si udělat podle následujícího r…
Jak připravit dezert z grilovaného ovoce a marcipánové omáčky | recept
Jak připravit dezert z grilovaného ovoce a marcipánové omáčky | recept. S touto luxusní, smetanově bílou omáčkou ze sladkého marcipánu a jemné sm…
Jak uvařit dýňovo-sýrovou omáčku na těstoviny | recept
Dýňovo-sýrová omáčka | recept. Dýně se v posledních letech stala i v české kuchyni symbolem podzimu. Uplatníte ji snadno ve sladkých i slaných pokrmec…
Jak připravit koprovou omáčku s vejcem a brambory | recept
Jak připravit koprovou omáčku s vejcem a brambory | recept. Koprová omáčka s vejcem a brambory, hovorově koprovka, to je česká klasika. Kopr propůjčuj…
Jak jednoduše a rychle naložit rajčatový salát s cibulí | recept
Jednodušší, rychlejší a šťavnatější salát, než je tento nakládaný rajčatový, snad ani nemůžete znát. Až neuvěřitelně jednoduše a rychle ve sklenici vy…
Diskuze k článku