Jak udělat paštiku z kuřecích jater | recept
Paštika z kuřecích jater | recept. Paštika na chleba, nebo s jiným pečivem, je pohotové jídlo, které si občas většina z nás ráda dopřeje. A když je to paštika z kuřecích jater po domácku vyrobená, tak ta nemá chybu. Příprava této paštiky je nenáročná jak časově, tak technicky. Základ na játrovou paštiku z kuřecích jater je vždy stejný, pouze variabilnost a doplňující ingredience jsou velmi rozmanité. Zkuste paštiku z kuřecích jater podle našeho receptu. Bude vám chutnat.
Co je potřeba
- 1 kg kuřecích jater
- 1 šlehačka cca 30 % (kelímek nebo krabička)
- 1 máslo
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- koření ─ tymián, sůl, pepř
- 1 lžíce ─ olivový olej
Kuřecí játra dobře omyjeme (nejlépe v misce několikrát propláchneme). Vyřežeme blány a šlachy, které jsou viditelné. U kuřecích jatýrek jich moc není, ale pokud se táhnou jako nit, můžeme blány odstranit. Takto máme játra připravená k osmahnutí.
Oloupeme, omyjeme a nakrájíme cibulku. Nemusí být nijak nadrobno, neboť se pak s játry rozmixuje. Cibuli restujeme na sádle nebo oleji, aby zesklovatěla a přidáme k ní játra, která také restujeme. Následně přidáme česnek, koření – tymián, trochu pepře, ale zatím nesolíme. Po soli játra tvrdnou a my je chceme mít křehká a měkká. Solíme, až když jsou kuřecí játra hotová. Restujeme asi 10 minut.
Menší část hotových kuřecích jater odebereme zvlášť na talíř a zbylou část rozmixujeme včetně výpeku spolu s kostkou másla, šlehačkou a můžeme přidat i lžíci olivového oleje. Hotovou rozmixovanou játrovou směs vlijeme do misky nebo nějaké nádoby. Při vlévání směsi ji prokládáme kousky jater a povrch můžeme také obložit několika kousky restovaných jatýrek.
Paštiku z kuřecích jater dáme do ledničky ztuhnout. Až budeme kuřecí paštiku krájet, kousky jatýrek uvnitř vytvoří zajímavý mozaikový efekt. Jak je paštika z kuřecích jater dobrá, posuďte sami. Dobrou chuť!
Diskuze k článku