restaurace

Jak si poradit s výběrem restaurace?

Restaurací je v České republice jako hub po dešti. K naší smůle je realita taková, že si na restauratéra „hraje“ i ten, kdo nemá s vařením a vedením takového podniku pražádné zkušenosti. Stále častěji se tak stává, že na talíři vidíme jídla...

Jak podávat vodu k vínu

Sommelier a vicemistr soutěže The Best Sommelier in the World 2010 Milan Krejčí ve videu vody Rajec radí, jak dodržovat zásady podávání vody k vínu. Pamatujme na čistotu, vhodnou teplotu či také vhodné sklenice.
Obrázek není k dispozici

Jak správně dávat spropitné

Spropitné, dýško, tringelt – na Západě standard, v České republice fenomén, který bohužel stále často budí rozpaky. Jak velkou částku věnovat obsluze za příjemné chvíle strávené v jejich restauraci či hotelu? Nikdo nechce dávat na spropitném...

Jak žádat náhradu za věci ukradené v hotelu či v restauraci

Možná to znáte - zajdete si do restaurace na dobré jídlo, bundu si pověsíte na věšák, tašku přes opěradlo židle, odskočíte si na toaletu a vaše věci jsou pryč. Obsluha pokrčí rameny, to dá přeci rozum, že bunda se nenechává na věšáku bez jakéhokoli...