maso

Jak upéct velikonoční sekanou | recept

Velikonoční sekanou | recept. O Velikonocích je zvykem, častěji než kdy jindy, využívat při přípravě jídel vejce a divoce rostoucí bylinky. Velikonoce jsou svátkem pohyblivým a někdy se stane, že mladé kopřivy, lístky popence, medvědího česneku a...

Jak připravit krůtí směs se žampiony | recept

Krůtí směs se žampiony | recept. Krůtí maso si, vzhledem ke svým nutričním hodnotám, zaslouží být zařazováno do jídelníčku co nejčastěji. Krůtí maso se výborně hodí na minutková jídla. Jedno takové najdete v následujícím fotoreceptu. Připravte si...

Jak připravit kantonskou rýži | recept

Kantonská rýže | recept. Kantonská rýže je recept uvedený v Recepturách teplých pokrmů. Uvedený výčet surovin je volně upraven pro potřeby čtyřčlenné rodiny, neboť kniha je určena pro veřejné stravování a recepty jsou pro příliš velký počet porcí....

Jak uvařit kuře na smetaně s houbovými škvarky a americkými brambory | recept

Kuře na smetaně s houbovými škvarky a americkými brambory | recept. V lesích se dá, díky teplému počasí, najít mnoho druhů dobrých jedlých hub. Patříte-li mezi milovníky vycházek v přírodě, jistě si houby na oběd přinesete. Roste jich opravdu hodně...

Jak připravit živáňskou pečeni na grilu | recept

Živáňská pečeně na grilu | recept. Živáňská pečeně je slovenská specialita z vepřového nebo skopového masa. Je to jednoduché jídlo, dalo by se s nadsázkou říci 3 v 1 – obsahuje zároveň přílohu, zeleninu i maso. Na Živáňskou pečeni neexistuje...

Jak upéct rybu s jogurtem | recept

Jak upéct rybu s jogurtem | recept. Ryby by se měly na našem stole objevovat co nejčastěji, odborníci doporučují zařazovat ryby do jídelníčku alespoň dvakrát týdně. Rybí maso je dietní, lehce stravitelné a obsahuje mnoho důležitých látek pro lidský...

Jak namíchat omáčky a marinády na grilování | 4 recepty

Omáčky a marinády na grilování | 4 recepty. Každý správný fanda grilování netrpělivě očekává příchod teplejších dní, aby se mohl plně oddávat své vášni. Grilování se rozmohlo mnohem více, než tradiční opékání špekáčků nad ohněm. Pořádají se dokonce...

Jak připravit burger na grilu | recept

Burger na grilu | recept. Hamburger se většinou dělá z hovězího masa a přidává se do něj jen sůl a mletý pepř. Tuto definici najdete v kuchařské knize. Dovoluji si vám nabídnout postup na kořeněnou placičku z mletého míchaného masa. My tomu doma...

Jak připravit zapečenou krkovici na bramborách | recept

Zapečená krkovice na bramborách | recept. Zapečené maso s bramborami a zeleninou je sázka na jistotu. Zapečené maso je chutné, rychlé a ještě je potřeba minimum nádobí. S nadsázkou by se dalo říci, že vše, co naskládáte do pekáče a zalijete...

Jak připravit kachní prsa se zeleninovým salátem | recept

Kachní prsa se zeleninovým salátem | recept. Pečená kachna je typickým slavnostním jídlem při různých příležitostech. Má velmi chutné maso, ale obsahuje nejvíce tuku ve srovnání s ostatní drůbeží. Tuk je nejvíce obsažen v kůži, proto chcete-li spíše...

Stránky