mleté

Jak upéct velikonoční sekanou | recept

Velikonoční sekanou | recept. O Velikonocích je zvykem, častěji než kdy jindy, využívat při přípravě jídel vejce a divoce rostoucí bylinky. Velikonoce jsou svátkem pohyblivým a někdy se stane, že mladé kopřivy, lístky popence, medvědího česneku a...

Jak uvařit masové koule v rajské omáčce | recept

Masové koule v rajské omáčce | recept. Rajská omáčka patří k pilířům české kuchyně. Nikdy, pokud ji vaříte z čerstvých rajčat, nebude stejná. I ostatní ingredience se liší, někdo přidává kořenovou zeleninu, někdo perník, skořici, bazalku. A našlo by...

Jak upéct plněné bramborové vdolečky | recept

Plněné bramborové vdolečky | recept. Následující recept je univerzální. Bramborové vdolečky s masem, podávané se zeleninovým salátem, dobře poslouží jako oběd. Bez přílohy nebo studené zase jako svačina. Nemusíte se striktně držet receptu, maso k...

Jak udělat domácí koření na dýni | recept

Domácí koření na dýni | recept. Podzim je ve znamení sklizně a následného zpracovávání dýní. Dýně mají velmi široké uplatnění v kuchyni. Přidáváme je do sladkých i slaných pokrmů. V zahraničí a dnes už i u nás, ve specializovaných obchodech, je k...

Jak připravit bavorské pivní závitky | recept

Bavorské pivní závitky | recept. Bavorské pivní závitky bych přirovnala k netradiční variaci známých karbanátků. Jsou šťavnaté, slanina jim dodává velmi výraznou uzenou chuť a okurka zase pikantní. Já bych okurku vyměnila za feferonku, ale to by...

Jak připravit špenátové krokety s masem | recept

Špenátové krokety s masem | recept. Špenát má v kuchyni mnohostranné použití, patří mezi nejoblíbenější zeleniny, i když neméně početné jsou řady jeho odpíračů. Špenát se velmi dobře mrazí a máme ho k dispozici po celý rok. Správně zpracovaný,...

Jak uvařit kedlubny plněné masovou náplní | recept

Kedlubny plněné masovou náplní | recept. Zelenina, plněná ochuceným mletým masem, nemusí být jen všeobecně známá paprika. Plnit jdou i jiné druhy například cukety, lilky, rajčata. Následující předpis je ze staročeské kuchyně. Plněný zapečený...

Jak uvařit špagety s kopřivami a masem | recept

Špagety s kopřivami a masem | recept. Mladé kopřivy mají výraznou chuť a na jaře je jich všude plno. Byla by škoda nezkusit je zařadit do jídelníčku. V Itálii jsou jídla z nich ve velké oblibě. Ochutnala jsem špagety s kopřivami a byla jsem nadšená...

Jak připravit holandský řízek | recept

Holandský řízek | recept. Holandský řízek s hedvábnou kaší bylo moje zamilované jídlo ve školní jídelně. Dodnes tento řízek občas míváme k obědu, dokonce podle originálního předpisu z Receptur studené kuchyně. Podle této knihy se vařívalo ve...

Jak připravit zapečené brambory s kadeřávkem a masem | recept

Zapečené brambory s kadeřávkem a masem | recept. Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou jsou vděčným a rychlým jídlem. Podle sezónní dostupnosti obměňujeme druhy zeleniny a máme za použití jiného koření pokaždé jinak chutnající pokrm....

Stránky