zahušťování pokrmů

Jak připravit bešamelovou omáčku – bešamel | recept

Bešamelová omáčka | recept. Bešamelová omáčka se používá k zapékání masitých, zeleninových nebo rybích pokrmů. Můžeme ji také ochutit a podávat samostatně s přílohou. K ochucení bešamelu se hodí houby, zelené natě, křen, šunka, sýr, citronová kůra i...

Jak zpracovat starý chleba | recepty

Návody a recepty na zpracování starého chleba. Chleba není tak levný, abychom nesnědené kousky házeli do odpadu. A to ani tehdy, když je chleba ztvrdlý „na kámen“. Jedinou podmínkou dalšího zpracování je, aby starý chleba nebyl plesnivý. Šikovná...

Jak na zahušťování pokrmů

Při vaření pokrmů se těžko obejdeme bez zahušťovadel. Které pokrmy máme na mysli? Nejčastěji jsou to omáčky, polévky, luštěniny, zelenina i jiné kulinářské produkty. K zahuštění používáme hladkou mouku, škrob, ale traduje se i nadrobený nebo...

Jak zahušťovat polévky

Polévky zahušťujeme a zjemňujeme různými způsoby. A protože se množily dotazy, které mi sem chodily ohledně zahušťování polévek, sepsala jsem základní rady, jakým způsobem můžeme polévky zahušťovat. Tyto recepty patří k těm nejvyužívanějším v českém...