Diskuze k článku

Komentáře

Vladimír Velek (neověřeno) | 11.10.2014 - 20:09
Pravé kysané zelí má kysat v sudu. Musí kysat v teple,dokud nepřestane pěnit.Pak se nahoře obere až na čisté zelí. Teprv potom se může sterilizovat,ale nejlepší je rovnou ze sudu.
jana gebhartová (neověřeno) | 11.10.2014 - 23:58
správně
Marie Pražanová (neověřeno) | 12.10.2014 - 18:12
Ano, správně! Doma nakrouhat, správně našlapat a nechat kysat v teple.
Vladimír Velek (neověřeno) | 12.10.2014 - 20:21
Ještě když jsou hlávky z Křimic, to je potom pochoutka.
Pavel Dobias (neověřeno) | 31.10.2014 - 12:18
zelí jsem naložil do zeláku dle návodu, kvasilo cca dva dny, pak přetal proces kvašení probíhat. Je to v pořádku? děkuji za radu Pavel
JINDŘICH SYSEL (neověřeno) | 31.10.2014 - 17:45
PODLE POPISU JE ZELÍ SKORO HOTOVO,JÁ SVAŘÍM VODU SE SOLÍ ASI DVĚ LŽÍCE SOLI A PO VYCHLADNUTÍ TUTO VODU DOLEJI DO ZELÍ,ZELÍ UMAČKÁM TAK ABY BYLA VODA ASI 5CM NAD ZELÍM,ZELÍ SE VRAZÍ DO ŠPAJZU A UŽ SE POUZE HLÍDÁ VODA U VÍKA KVAŠÁKU DĚLÁM HO TAKHLE ASI 45LET A PŘI BEDLIVÉM HLÍDÁNÍ VODY U VÍKA MĚ JEŠTĚ NIKDY NEVYŠPLOUCHLO!!HODNĚ ZDARU A DOBROU CHUT
Libec. (neověřeno) | 03.12.2014 - 15:25
Vážení,30 let nakládám zelí do zeláku,v listopadu,až je zelí zimní/má hustší struktůru/.Dělám to pořád stejně a letos je to zelí měkké jako blato a nekřupe! Kdo mi poradí? Díky.
Petr Pavel (neověřeno) | 01.11.2015 - 17:22
To je nejhorší ukuňkané video , včetně receptu. Správné zelí musí kvasit při teplotě asi 18 st.c. a to asi 5-6týdnů. Nemusíte ho vůbec skladovat v ledničce. Na jaře zbylé zelí přendám do sklenic zavíčkuji a nechám v pokojové teplotě tak dva dny, dám do chladného špajsu a tam vydrží klidně i několik roků pokud se nesní. Nikdy jsme nevyhodoli ani skleničku. To co je zde presentováno je paskvil a ne domácí kysané zelí.
Marie Konečná (neověřeno) | 07.11.2015 - 20:03
Letos jsem naložila červené zelí, kvasilo krásně asi týden, dolévala jsem vodu se solí, vše v pohodě. Po týdnu mi přijde, že se kvašení zastavilo, ale třeba to probíhá někde pod hladinou? Asi těžko...navíc z červeného zelí se stalo zelí růžové. Věděl byste někdo co s tím?
Sofie321 (neověřeno) | 04.12.2018 - 21:38
Ahoj, ano, nejlepší je rovnou ze sudu :) Také děláme už řadu let, v receptu bych pozměnila určitě pár věcí. Letos jsem zkusila tento recept https://erecepty.eu/zeli-z-cukety/ na výborné zelí z cukety. Nikdy jsem je nedělala a musím uznat že je moc dobré. Měli jsme velkou úrodu cuket, tak jsem ji aspoň využila.

Přidat komentář