Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni

Téměř v každé domácnosti, kde se vaří, zůstávají nějaké zbytky jídla. Pokud nám jídlo chutná, není problém, abychom si jej dali ještě druhý den. Jsou však zbytky, na které zrovna chuť nemáme a nejsme tak marnotratní, abychom je vyhodili do odpadkového koše. Máme pro vás několik tipů, jak se dá zbylé jídlo ještě zužitkovat.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Josef Motelka (neověřeno) | Ne, 03/23/2014 - 11:14

Poucne a pouzitelne jsou vase radyy.
DIKY
Josef

Anna Šínová (neověřeno) | St, 03/26/2014 - 19:19

Vynikající nápady,moc se mi to líbí. :-)

radka sobotková (neověřeno) | Út, 04/08/2014 - 13:04

skvělé nápady :)

poetkavlasta (neověřeno) | Ne, 05/10/2015 - 11:50

Líbí se mi nápad se zmrazeným vínem do kostiček. Vždy mi tu po návštěvě zbude a já moc nepiji, tak nevím co s tím.

poetkavlasta (neověřeno) | Ne, 05/10/2015 - 12:11

Z různých zbytků masa se dá udělat obědový pokrm, který v naší rodině nazýváme MIŠMAŠ. Přidáním koření máte pocit, že jíte něco zabijačkového.
Recept:
50 dkg vařeného uzeného masa, nebo různých zpytků pečeného masa, anebo i salám.
5 dkg slaniny, 6 vajec, 4 rohlíky, 1/8 lit. mléka, sůl pepř, mletý muškátový květ (nebo strouh. ořšíek),
troška majoránky (pokud máme čerstvou bylinku) nebo sušenou.
l velká cibule, 4 stroužky česneku, petržel. nať, pažitka (i mrazená, nebo sušená, nejlépe čerstvá).
Lze přidat houby dušené nebo sterilované, ale nejsou nutné.

Maso nebo uzeninu pokrájíme na větší kostky, přidáme vejce, rohlíky nakrájené na kostky a promích. v mléce, Přidáme jemně usekanou nať petrželky, nebo pažitky, příp, houby, utřený česnek (prolisovaný), osmaženou cibuli na slanině (do růžova), dochutit solí, pepřem, majoránkou a muškátem.
Vše důkladně promíchat.
Dát do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky, přiklopit a péci ve stsředbně teplé troubě asi 3/4 hod. Před dopečením chvíli odklopit.

Podáváme teplé, jako samostatný pokrm s různými zeleninovými saláty. Nebo jen s kys.okurkou či salátem z kyselého zelí
Jídlo je chutné i studené k svačince, večeři.
Výhodou pokrmu je možnost obměny, dle zbytků v ledničce.
Recept je pro 4 strávníky..

Jirina Novakova | Ne, 03/23/2014 - 17:32

To je super. Děkuji.

ATItas48 (neověřeno) | Ne, 03/23/2014 - 22:21

Když mi zůstanou starší citrony , tak je vymačkám a dávám šťávu do pytlíku na led a potom si je přidávám kam potřebuji, nerozmrazuji celý pytlík, jenom si podle potřeby odstřihnu,

Další zajímavé články

Jak správně skladovat pečivo
Jak správně skladovat pečivo
Ačkoliv pečivo kupujeme neustále, většina lidí ho skladuje špatně. V první řadě je potřeba upozornit na to, že je potřeba kupovat pečivo vždy čerstvé.…
Jak upéct pizzu z polenty | recept
Jak upéct pizzu z polenty | recept
Jak upéct pizzu z polenty | recept. Polenta je kaše připravená z kukuřičné mouky nebo krupice rozmíchané ve vodě. Podává se jako samostatný…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.