Jak zužitkovat podzimní zeleninu - zelenina pečená v troubě a s dipem | recept
Zužitkujte na podzim zeleninu, kterou máte doma a v oblibě. K podzimu patří dýně, celer, brambory i cibule, použijte mrkev, papriky, cuketu nebo rajčata. Zeleninu očistěte a nakrájejte na kostky. Přidejte špetku oblíbených bylinek (např. provensálské koření, směs italského koření a kari), pokapejte olejem. Troubu rozehřejte na 180 °C, pečicí plech vymažte trochou olivového oleje. Pečte přes hodinu. Mezitím si vyrobte dip, zeleninu ozvláštní. Zakysanou smetanu smíchejte s trochou majolky a pažitkou. Servírujeme na upečené zelenině.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit orientální salát z pečené zeleniny | recept
Jak připravit orientální salát z pečené zeleniny | recept. Mísa plná pečené zeleniny, která je, díky orientálnímu koření, skutečnou delikatesou. Voňav…
Jak připravit výjimečné pohoštění z pečené dýně Hokkaido a ciderové zálivky
Dýně Hokkaido, která je tak výtečná ve slaných i sladkých pokrmech, nezapře svou výjimečnost ani podávaná samostatně, například jako zde v pečené…
Jak připravit podzimní dýňovou granolu | recept
Jak připravit podzimní dýňovou granolu | recept. Využití sytě oranžové dýně v kuchyni je opravdu rozmanité, a navíc i velice působivé. Jinak tomu není…
Jak na lahodný dýňáček se sušeným ovocem, ořechy a bílou čokoládovou polevou | recept
Jak na lahodný dýňáček se sušeným ovocem, ořechy a bílou čokoládovou polevou | recept. Tento úžasně rychlý a jednoduchý litý koláč ze sytě oranžového…
Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporuč…