Jak zpracovat vykoledovaná vejce | recepty
Vejce natvrdo | recepty. O Velikonocích se doma sejde větší množství vajec vařených natvrdo, které je nutné co nejdříve zpracovat. Vejce patří mezi nejcennější živočišnou složku výživy. Obsahují lehce stravitelné bílkoviny, komplex vitaminů sk. B, vitaminy A, D, E, a K. Ze všech potravin vejce obsahují nejvíce fluoru, který prospívá zubům, dále obsahují vápník, hořčík, draslík a jiné nerostné soli. Vejce obsahují také lecitin, který částečně mírní nežádoucí účinky cholesterolu obsaženého ve žloutcích. Vejce vařená natvrdo by se měla skladovat v chladu nejvýše týden.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit netradiční černá vejce na svěžím salátku | recept
Jak připravit netradiční černá vejce na svěžím salátku | recept. Neuvěřitelně efektní specialitka, která je doslova trefou do černého. Chuťově dokonal…
Jak připravit velikonoční vaječnou tlačenku | recept
Velikonoční vaječnou tlačenku | recept. Vaječnou tlačenku je výhodné připravovat o Velikonocích. Elegantně se zbavíte vykoledovaných vajec a ješt…
Jak připravit velikonoční aspik | recept
Velikonoční aspik | recept. Velikonoce se blíží a při pečení mazanců, beránků a jiných pochoutek se hodně potřebují vejce. Dnešní recept Vám poradí, j…
Jak připravit jarní vajíčkový salát podle ČSN 50152 | recept
Jarní vajíčkový salát podle ČSN 50152 | recept. Dnes je móda retro. V diskuzních fórech se vzpomíná na dobu minulou, probírají se staré kuchyňské spot…
Jak namíchat pestrý zeleninový salát s vejci | recept
Pestrý zeleninový salát s vejci | recept. Tento neobvyklý salát vás zaujme barevností a netradiční kombinací zeleniny. Salát pro lepší propo…