Jak zpracovat ostružiny
Pomalu končí prázdniny a to je čas, kdy dozrávají další lesní plody - ostružiny. Na ostružiny už dávno nemusíte chodit jen do lesa, bylo vyšlechtěno mnoho zahradních kultivarů a některé z nich jsou dokonce beztrnné. Ale z vlastní zkušenosti vím, že na džemy a jiné výrobky jsou ty „divoké“ z lesa mnohem lepší než velké zahradní plody. Mají totiž lepší vůni. Takže máte-li chuť a čas, vydejte se do přírody na sběr ostružin a zkuste je nějak zpracovat. Inspiraci najdete třeba v našem článku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak zpracovat rakytník řešetlákový | 5 receptů
Jak zpracovat rakytník řešetlákový | 5 receptů z rakytníku: rakytník jako doplněk stravy, sirup za studena, rakytníkový džem, pomazánka a zavařená šťá…
Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hrozno…
Jak uvařit rebarborový džem se zázvorem a malinami | recept
Rebarborový džem se zázvorem a malinami | recept. Rebarbora neboli reveň je velmi stará kulturní rostlina. První zmínky o ní pocházejí z Číny 2700 let…
Jak uvařit jahodový džem s kokosem | recept
Jahodový džem | recept. Jahody jsou oblíbeným prvním ovocem, které uzrává na zahrádkách. Jahody jsou všestranně využitelné v kuchyni, ale nejlahodnějš…
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…