Jak zpracovat květy černého bezu | nové recepty
Černý bez (Sambucus nigra) patří mezi nejznámější a nejoblíbenější plané rostliny s nespočetnými možnostmi využití. Všechny části rostliny jsou léčivé a uplatňují se v homeopatii, fytoterapii, kosmetice a alternativní medicíně. Z bezových květů a plodů – bezinek – se v mnoha domácnostech vyrábějí sirupy, želé, kompoty, víno, ochucené octy. Čerstvé květy se také obalují v těstíčku a smaží. Tomuto staročeskému pokrmu se někde ještě dnes říká kosmatice.
Receptů a návodů, jak využít černý bez, naleznete na našich stránkách mnoho. Do dnešního článku jsme zařadili nové nápady a věříme, že si mezi nimi vyberete.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak originálně na Becherovkou provoněný štolový chlebíček z tvarohového těsta
Místo tradiční štoly můžete z tvarohového těsta vykouzlit tento originální štolový chlebíček, kde vedle tradičních oříšků a rozinek chuť ozvláštn…
Jak upéct, tak trochu klasický, ale i tak trochu nevšední žmolenkový koláč z máslového těsta, mléčného krému a podušených jablek
Kombinace mléčného krému a šťavnatých podušených jablek na vláčném máslovém těstě přemění klasický žmolenkový koláč ve fantasticky vláčný, šťavnatý a…
Jak zpracovat meruňky | oblíbené recepty
Začátek prázdnin je spojený s jahodami, třešněmi, borůvkami a prvními ranými odrůdami meruněk. Pro mnoho z nás jsou meruňky tím nejlepším ovocem pod s…