Jak zpracovat fazolové lusky
Fazolové lusky (někdy se také nazývají zelené či mladé fazolky) se často podávají restované jako příloha k masu nebo ve smetanové omáčce nakyselo, najdou však i řadu jiných uplatnění. Tato zelenina patří mezi významné zdroje vitamínu C, kyseliny listové, draslíku, manganu a mnoha dalších cenných látek. Obsahují také velké množství vlákniny. Pokud si nevíte rady, jak bohatou úrodu fazolek uskladnit, vyzkoušejte následující tipy. Naleznete zde i recept na pikantní čalamádu ze zelených fazolek, která se hodí třeba ke grilovaným pokrmům.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit sladký dýňový topping se skořicí | recept
Neobyčejný dýňový topping, který uskladněný ve sklenici vydrží do dlouhé zimy. Svou neobvyklou vůní a sladkou chutí zpříjemní zimní dny, kdy u srdce z…
Jak uvařit a zavařit do zásoby domácí boloňskou omáčku | recept
Jak uvařit a zavařit do zásoby domácí boloňskou omáčku | recept. Rajčatová sezóna se pomalu blíží ke konci a na keřících pořád zbývají desítky dozrálý…
Jak ze sezónní rebarbory připravit netradiční sladkokyselé čatní
Pikantní delikatesa s tradiční sladkokyselou chutí, ovšem tentokrát s netradičním zapojením rebarbory a netradičně doladěnou pikantností. Re…
Jak na bezmasé smetanové lasagne s pórkem a červenou čočkou
Tyto bezmasé, přesto však syté a výživné smetanové lasagne s pórkem a červenou čočkou jsou výtečnou alternativou klasických masových lasagní, ve…
Jak připravit zapečené cuketové závitky s balkánskou náplní | recept
Nejen na pohled lákavé, ale navíc šťavnaté a velice chutné teplé pohoštění v podobě těchto zapečených cuketových závitků ohromí svou výrazností p…