Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zavařovat ovoce bez cukru a konzervantů | recept

Pro zavařování použijeme pouze čerstvé ovoce, které řádně omyjeme, vypeckujeme a zbavíme jádřinců. Jablka nebo hrušky nakrájíme na osminky a umístíme do hrnce. Ovoce před naplňováním do sklenic vaříme přibližně 15 minut. Do ovoce není potřeba přidávat žádné konzervanty, zato můžete do sklenic přidat lněné semínko. Tato metoda konzervace zajistí bezpečné několikaleté konzervování ovoce.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Jak naložit papriku v oleji | recept
Jak naložit papriku v oleji | recept
Jak naložit papriku v oleji | recept. V období, kdy je dostatek levné čerstvé papriky, je výhodné si udělat zásoby na zimu. Papriku můžeme různými způ…
Jak zavařit jahody na kompot
Jak zavařit jahody na kompot
Jahodový kompot | recept. Jahodové kompoty se těší velké oblibě, proto máte-li přebytek jahod, neváhejte a zavařujte. Zavařené jahody skvěle chutnají…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.