Jak využít skořápky, slupky a listí z vlašských ořechů
Jak využít skořápky, slupky a listí z vlašských ořechů. Vlašské ořechy, tedy plody Ořešáku královského, jsou výborné a velmi zdravé oříšky, které mají nezastupitelné místo v české kuchyni. Ořechy jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin, bílkovin i minerálů, např. železa. Skořápky a slupky (oplodí) ořechů většinou vyhazujeme, což je ale škoda. Můžeme je využít při přípravě léčivých odvarů, pro obarvení vlasů, výrobě svíček apod. Pojďme se podívat, jak nám dary tohoto krásného stromu pomohou při kašli nebo vytvoří vánoční atmosféru nejen v podobě cukroví.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak správně meditovat | rady a tipy
Jak správně meditovat | rady a tipy. Meditace by se v dnešní době měla stát nedílnou součástí dne. Tato technika vám mimo jiné pomůže vyrovnat sv…
Jak bojovat se striemi přírodní cestou | rady a tipy
Jak bojovat se striemi přírodní cestou | rady a tipy. Strie bohužel velmi dobře zná velká většina žen. Jsou to drobné jizvičky způsobené popraskáním e…
Jak využít med pro kosmetické účely | návody
Jak využít med pro kosmetické účely | návody. Jistě všichni znáte med, dáváme si jej do čaje, pečeme z něj medovníky a jiné moučníky. Zkuste…
Jak vyrobit domácí masážní gel | DIY
Jak vyrobit domácí masážní gel | DIY. Trápí Vás bolavá záda, namožené či ztuhlé svaly nebo se potřebujete uvolnit po náročném dni či sportovním výkonu…
Jak nejlépe získat železo ze stravy | rady
Jak nejlépe získat železo ze stravy | rady. Železo je velmi důležitý prvek, který by neměl chybět v našem jídelníčku. Železo je velmi potřebné pro zdr…