Jak využít ředkev nejen v kuchyni
Ředkev patří do čeledi brukvovitých stejně jako květák, zelí, brokolice nebo kedluben. Původním domovem je pravděpodobně oblast okolo Středozemního moře, odkud se rozšířila do celého světa. Ředkev se pěstuje v mnoha druzích, všechny jsou z botanického hlediska odrůdou ředkve seté. Nejznámější a nejoblíbenější z nich jsou ředkvičky, které jsou nejčasnější jarní zeleninou. Některé možnosti, jak ředkev využít nejen v kuchyni, jsme sepsali do následujícího článku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na pečené ředkvičky s fetou | bezmasý recept
Jak na pečené ředkvičky s fetou | bezmasý recept. Pikantní a barevně pestré ředkvičky jsou, co se týče pečení, méně využívaným druhem zeleniny, přitom…
Jak nejlépe využít tropické ovoce kaki
Představujeme vám sezónní ovoce dostupné pouze několik měsíců v roce – kaki, hurmikaki, tomel, japonské ovoce, churma, persimon – vše jsou názvy plodů…
Jak zpracovat černou ředkev
Černá ředkev patří mezi velmi zdravé druhy zeleniny, které se určitě vyplatí zpracovat a uskladnit na zimu. Jednak pro její léčivé účinky, jež nám moh…
Jak využít jitrocel | tipy a recepty
Jak využít jitrocel | tipy a recepty. Jitrocel jistě všichni dobře znáte. Zejména jitrocelový sirup je velmi snadný a účinný prostředek, jak se zbavit…
Jak využít ředkvičky v kuchyni i pro zdraví
Ředkvičky jsou plody ředkve seté, jež patří mezi nejranější a nejoblíbenější druhy jarní zeleniny. Snadno je vypěstujete ve skleníku i na záhonu, příp…