Jak využít dýňový olej
Jak využít dýňový olej | rady a tipy. Dýňový neboli tykvový olej se získává lisováním dýňových semen. Patří mezi velmi zdravé a snadno stravitelné druhy oleje. Jelikož se lisuje za studena, uchovává si celou řadu cenných látek. Využijete jej především pro přípravu zeleninových salátů a jiných pokrmů studené kuchyně, dá se však skvěle použít i zevně. Určitě si oblíbíte jeho jedinečnou chuť s oříškovým nádechem.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak využít arganový olej | rady a tipy
Jak využít arganový olej | rady a tipy. Arganový olej je velmi luxusní a vzácný rostlinný olej používaný v gastronomii i v kosmetice. Lisuje se z plod…
Jak vyzrát na pylovou alergii | rady
Jak vyzrát na pylovou alergii | rady. Pylovými alergiemi trpí čím dál více lidí, kterým do značné míry znepříjemňuje život, snižuje jejich životní úro…
Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo
Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo | rady a tipy. Přepuštěné máslo, které možná znáte také pod indickým názvem ghí, je máslo očištěné od vody, mléč…
Jak na jarní očistný půst
Jak na jarní očistný půst | rady a tipy. Jarní půst dodržovali v době před Velikonocemi již naši předkové. Dnes se již v zimě stravujeme jinak než v d…
Jak využít salátovou okurku pro zdraví | rady a tipy
Jak využít salátovou okurku pro zdraví | rady a tipy. Okurka nemusí sloužit pouze k přípravě tradičního okurkového salátu. Přestože je okurka tvo…