Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít celer – jako zeleninu, koření i lék | recept na pomazánku

Jak využít celer – jako zeleninu, koření i lék | recept na pomazánku

Jak využít celer – jako zeleninu, koření i lék | recept na pomazánku. Celer nejen jako zelenina, ale i lék? Celer je úžasná zelenina, která má v kuchyni mnohostranné využití. Dodává nezaměnitelnou chuť pokrmům, jako jsou polévky – česká bramboračka, omáčky, marinády a jiné. Pokud nemáme po ruce čerstvý celer, můžeme použít i sušený, který poslouží jako významné a chutné koření. Stále však platí, že syrový celer má pro náš organismus největší význam, neboť jeho léčivé látky jsou zachovány v plné hodnotě. Pokud celeru příliš neholdujete, a přesto byste jej rádi začlenili do svého jídelníčku pro jeho významné hodnoty, jeho typické aroma se dá zmírnit kombinací strouhané mrkve nebo jiné přísady.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

 Jak udělat broskvový kompot | recept
Jak udělat broskvový kompot | recept
Broskvový kompot | návod jak zavařovat broskve. Mít v zásobě broskvový kompot je pro kuchaře malá výhra. Upotřebení broskvového kompotu je široké a za…
Jak připravit cuketové tacos | recept
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.