Jak využít bršlici v kuchyni
Bršlice kozí noha je známá především jako nepříjemný a těžko odstranitelný plevel na zahrádkách. Roste ovšem i ve volné přírodě: na krajích lesů, na pasekách nebo jako podrost křovin. Zahrádkáři nemají bršlici rádi, ale v kuchyni potěší. Nezmarnou plevelnou rostlinu lze využít jako pikantní listovou zeleninu. Bršlice má vysoký obsah minerálních látek: hořčík, vápník, železo, a rovněž na vitaminy, například se uvádí, že vitaminu C obsahuje dvojnásobně víc než citrony. Z dalších tělu prospěšných látek je třeba připomenout vysoký obsah vitaminu A v bršlici.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct špenátové kostky s náplní i pro diabetiky | recept
Špenátové kostky s náplní i pro diabetiky | recept. Dnešním receptem uděláme radost především diabetikům nebo lidem, kteří odmítají ve stravě cukr. Tě…
Jak pěstovat žampiony | rady
Jak pěstovat žampiony | rady. Pokud máte rádi žampiony, můžete si je pěstovat sami. Tady je můj návod na pěstování žampiónů v domácnosti a postup jedn…
Jak na domácí kopřivový med | recept
Kopřivový med | recept. Med smíchaný se šťávou z májových kopřiv je skvělý pro jarní detoxikaci, čistí krev, pomáhá při chudokrevnosti a posiluje imun…
Jak zpracovat hložinky | recepty
Jak zpracovat hložinky | recepty. Malé červené plody hlohu obecného neboli hložinky právě dozrávají. Pokud si nevíte rady, jak je zpracovat, máme pro…
Jak pěstovat a využít slunečnici
Slunečnicová semínka patří mezi pochoutky oblíbené u lidí i ptáků. Slunečnici roční (Helianthus annuus) si můžete snadno vypěstovat na Vaší zahradě a…