Jak využít bazalku v české kuchyni a jiné využití coby léčivky
Bazalka je v kuchyni kořením, které jen tak něčím nenahradíme. Používáme ji většinou sušenou, ovšem její chuť a vůně vynikne mnohem více v čerstvém stavu. Přidáním bazalky do jídla nejenže obohatíme jeho chuť a vůni, ale pozitivně podpoříme i naše trávení. Látky obsažené v bazalce stimulují náš metabolismus.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Zelené bylinky, pokud si je vypěstuji, nebo dostanu od někoho ze zahrádky, tak usekám na jemno kolíbkovým nožem a dám do malých krabiček do mrazáku. Popíši název a rok ulož.
Třeba včera jsme měli ze školní kuchyně kde se stravuji, koprovou polévku. Hledat by ho tam bylo třeba lupou. Já nabrala lžící svého mraženého přidala do polévky, přichutila dle svého a potom jsem si teprve pochutnala... Vlasta
Nádhera, skvělá rada a velmi milý osobní komentář. Děkuji.