Jak vyrobit bezinkový likér a bezinkovou šťávu | recepty
Recept na bezinkový likér a pro ty, kteří nelichotí alkoholu si podle receptu vyrobí bezinkovou šťávu. Když bez černý dozraje, bezinky z keře obereme, zbavíme stopek a omyjeme. Na bezinkový likér nebo bezinkovou šťávu si přichystáme kromě bezinek také krystal cukr, dále vanilkové aroma a obyčejný rum. Bezinky obsahují spoustu vitamínů, šťáva z bezinek působí blahodárně při léčbě migrény a nervových onemocnění, bezinky přispívají k boji proti chřipce a nachlazení, a tak se výborně hodí na podzim a zimu, kdy organismus potřebuje posílit imunitu. Recept na domácí bezový likér a bezovou šťávu je jednoduchý, zhlédněte jej ve videu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
C:\Users\Martinka\Desktop\Bezinková šťáva-postup\postup-bezinková šťáva
Ahojte, já podobně vyrábím likéry skoro ze všeho. Dělám si své šťávy a tak když je některá dosti hustá, je zní vždy likér. Podle chuti přidávám buď rum nebo čistou vodku. Naposledy jsem otevřela bezinkovou štávu (ale z květů) a byla hrozně hustá,tak jsem ji namíchala do větší lahve s rumem, a světe div se, vznikl báječný likér. Nikdy jsem alkohol nepila, ale likér je báječná záležitost. Máme likér ze zázvoru, z černého rybízu s malinami, z ostružin (z těch bude také víno,letos se jich urodily mraky). na ten bezinkový z plodů ,se také chystáme. Aď se vám ve vaření daří. Vlasta
Omlouvám se,ještě jednou. Při výrobě netřeba žádné chemie. Místo kys, citronové dávám obyčejný citron a jak paní povídala, vanilkový lusk.
SUPER.