Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat tlakový hrnec

Jak vybrat tlakový hrnec

Sbíhají se vám sliny na silný hovězí vývar, dušené krutí maso nebo třeba na hrnec plný sezónní zeleniny? Zahoďte předsudky a obavy a sáhněte po moderním tlakovém hrnci, ve kterém si všechny oblíbené dobroty připravíte až o několik hodin rychleji. Ušetříte nejen čas, ale i náklady na energie, a ještě si pochutnáte na dietních a lehce stravitelných jídlech!

Co je potřeba

• Stanovit si finanční limit
• Promyslet si, co nejraději vaříte
• Určit, pro kolik lidí budete vařit

1

Velikost hrnce Na trhu najdete drobky o objemu 3,5 litrů, ale i pořádné macky, které pojmou až 8,5 litrů (tlakový hrnec Tescoma Magnum). Malé tlakové hrnce jsou pro vícečlennou rodinu nepraktické – oběd v nich sice připravíte, ale už nezbyde nic do zásoby. Ve větším tlakovém hrnci si také připravíte například vývar na celý týden nebo brambory pro celý regiment.

2

Pojistky tlakového hrnce Tlakový hrnec = nevyhnutelná exploze. Přesně toho se bojí nejeden kuchař. Jenže výbuchy s moderními papiňáky dávno nehrozí. Mají totiž propracovaný systém pojistek, který zabrání nadměrnému tlaku. Každý hrnec také po uvaření tlak postupně snižuje až do stavu, kdy jej můžete bezpečně otevřít. Nechte si tedy pojistky ukázat a přesvědčte se, jak je jištěno bezpečné vaření.

3

Způsob uzavírání Manipulace s moderními tlakovými hrnci je velmi jednoduchá. Často jej zvládnete ovládat jen jednou rukou díky pákovým, otočným nebo bajonetovým uzávěrům. Čím snazší mechanismus je, tím lépe se také čistí. Zkontrolujte také úchyty – masivní a ze speciálních materiálů nepálí ani při delším vaření.

4

Koš a další příslušenství Zvažte, zda využijete koš na zeleninu – ten se hodí při vaření v páře nebo při vaření vývarů. U některých tlakových hrnců najdete i klasickou poklici, díky které hrnec využijete i při klasickém vaření (nabízí například Tescoma u tlakového hrnce Bio Exclusive).

Značka Tescoma se za 20 let své historie stala jedničkou na českém i slovenském trhu a své přední pozice si vybudovala i na světě. Pod touto značkou je nabízen kompletní sortiment potřeb do kuchyně, profesionální servis se zárukou kvality a nadstandardní péče.

Tipy

Článek jsme připravili ve spolupráci se společností Tescoma, která prodává tlakové hrnce několika cenových kategorií.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vybrat odšťavňovač | rady
Jak vybrat odšťavňovač | rady
Jak vybrat odšťavňovač | rady. Zdravý životní styl je neustále v módě a k němu se pojí i zdravé návyky, mezi které patří pití čerstvé ovocné a zelenin…
Jak vybrat remosku | tipy
Jak vybrat remosku | tipy
Jak vybrat remosku | tipy. Víte, že remoska je českým vynálezem? Tyto pečící trouby se staly fenoménem české kuchyně pro své vlastnosti, kterými jsou…
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…
Jak vyleštit hliník
Jak vyleštit hliník
Jak vyleštit hliník | rady a tipy. Hliník je oblíbený kov a najdeme ho snad v každé domácnosti. Ať už v kuchyni nebo na oknech v p…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.