Jak vařit z cizrny
Cizrna někdy nazývaná římský hrách, není plodina na českém talíři neznámá. Alespoň tedy z pohledu starší historie. Ve druhé polovině 20. století se ovšem na trhu spíše nevyskytovala, na domácím jídelníčku už vůbec ne. V posledních 20 letech se k nám cizrna už zase dováží, a to je dobře, protože se jedná o velmi chutnou (a samozřejmě i z druhové podstaty zdravou) luštěninu. Jak vařit z cizrny?
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit zdravější variantu nutelly z cizrny | recept
Jak připravit zdravější variantu nutelly z cizrny | recept. Nevšední využití cizrny, které se opravdu vyplatí. Pokud totiž cizrnu dohladka rozmixujete…
Jak na luštěninové pomazánky | recept
Luštěninové pomazánky | recept. Luštěniny jsou bohužel velmi opomíjené v našich běžných jídelníčcích. Jsou poměrně kvalitním zdrojem rostlinných bílko…
Jak uvařit cizrnovou polévku s muškátovým květem | recept
Jak uvařit cizrnovou polévku s muškátovým květem | recept. Cizrna je známá také pod jménem římský hrách. Cizrna má své místo především ve s…
Jak vařit s červenou čočkou
Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze vykouzlit spoustu lahodných jídel. Obsa…
Jak připravit řecký kuskusový salát s cizrnou | recept
Jak připravit řecký kuskusový salát s cizrnou | recept. Odlehčený, ale poměrně sytý salát, v němž drobný kuskus obalí zrnka oříškově jemné a zdra…