Jak vařit s červenou čočkou
Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze vykouzlit spoustu lahodných jídel. Obsahuje mnoho vlákniny, bílkovin a cenných minerálních látek – železo, fosfor, zinek, selen či vitamín B6 a kyselinu listovou. Díky schopnosti pomalu uvolňovat glukózu do krve je také velmi vhodnou potravinou pro diabetiky. Vhodná je i při redukční dietě, protože dokáže na dlouhou dobu zasytit. Doporučuje se především těhotným ženám, kojícím matkám a dokonce dětem od ukončeného 9. měsíce.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit novoroční oběd z čočky | recepty
Jak uvařit novoroční oběd z čočky | recepty. Na Nový rok, tedy 1. ledna, je tradicí jídlo z čočky. Konzumace čočky v tento den má zajistit dostatek pe…
Jak na zelenou čočku (kaviár chudých) | recepty
Zelená čočka je úžasná, protože se nemusí namáčet, drží tvar a skvěle chutná. Čočka zvaná Puy pochází z Francie, je drobnější než klasická hnědá čočka…
Jak udělat zapečenou čočku s vejci | recept
Zapečená čočka s vejci | recept. Luštěniny zařazujeme do jídelníčku méně, než by si pro své výživové vlastnosti zasloužily. Je to i tím, že obsahují b…
Jak uvařit čočku nakyselo | recept
Čočka nakyselo | recept. Luštěniny tvoří důležitou složku naší výživy. Mezi luštěniny se řadí hrách, fazole, čočka, sója. Čočka je v kuchyni asi nejob…
Jak upéct zdravé čočkové krekry | recept
Místo popcornů a chipsů pár čočkových krekrů zdraví jenom prospěje a věřte, že po jejich ochutnání si je každý rád dopřeje. Do tenké placky na plech r…