Jak uvařit špagety po uhlířsku – Carbonara | recept
Špagety po uhlířsku – Carbonara | recept. Původ tohoto receptu na špagety je nejasný. Traduje se, že do Říma se dostal z Umbrie. Je to pokrm jednoduchý na přípravu, ale chce to trochu cvik. Vajíčka se přidávají do vařených těstovin, musí se pracovat rychle, aby vejce na těstovinách dobře ztuhly a obalily je. Uvedený těstovinový pokrm je velmi rychlý a sytý. Vyzkoušejte si připravit vynikající špagety Carbonara.
Co je potřeba
Suroviny pro 2 osoby:
- špagety
- 4 stroužky česneku
- 150 g anglické slaniny
- 3 vejce
- 60 g parmazánu
- olivový olej
- sůl
- pepř
V hrnci si uvaříme špagety v dostatečném množství vody. Vodu osolíme tehdy, když vře. Nebojíme se solit, voda na těstoviny má být slaná jako mořská voda. Špagety jsou nejlepší z tvrdé pšenice – semolinové. Vaříme je al dente, na skus. Po rozkrojení má být uprostřed světlejší očko. Návod na přípravu těstovin bývá uveden na obalu.
Do špaget přidáme i horkou slaninu s olejem. Všechno se teplem spojí a vejce budou mít krémovou konzistenci. Těstoviny jimi budou obaleny. Musíme postupovat rychle a všechny dílčí práce pokud možno dělat společně. Pokud se Vám zdá, že vejce jsou příliš řídká, jednoduše špagety promíchejte na teplé pánvi. Příště už budete vědět jak na to a povede se vám to napoprvé. Špagety po uhlířsku podáváme ozdobené listovou petrželí.
Diskuze k článku