Jak uvařit šípkový džem (povidla) | recept
Šípkový džem | recept. Během září a počátkem října dozrávají plody plané růže ─ šípky. Šípky sbíraly už naše babičky a připravovaly z nich různé pochoutky, nápoje, omáčky ke zvěřině i polévky. Krásně červené nebo oranžové šípky obsahují mnoho vitaminu C, některé zdroje uvádějí, že dokonce více než citrony i pomeranče. Zkuste si uvařit výborný džem z šípků podle našeho receptu. Příprava je sice pracná, ale chuť vám to vynahradí. Až se v zimě budete zahřívat šálkem šípkového čaje a přikusovat linecké se šípkovou marmeládou, ani si na tu práci nevzpomenete. Tak hurá na šípky!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit jablečná povidla se šťávou z bezinek | recept
Jablečná povidla se šťávou z bezinek | recept. Povidla z jablek jsou v kuchyni oblíbenou surovinou. Používají se jako náplň do buchet, koláčů a dají s…
Jak uvařit jahodový džem s kokosem | recept
Jahodový džem | recept. Jahody jsou oblíbeným prvním ovocem, které uzrává na zahrádkách. Jahody jsou všestranně využitelné v kuchyni, ale nejlahodnějš…
Jak udělat hrušková povidla | recept
Recept na klasická hrušková povidla. Hrušková povidla jsou polotovarem pro pečení buchet a koláčů v době, kdy není sezonní ovoce, a nebo je příliš dra…
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Jak na bezmasé smetanové lasagne s pórkem a červenou čočkou
Tyto bezmasé, přesto však syté a výživné smetanové lasagne s pórkem a červenou čočkou jsou výtečnou alternativou klasických masových lasagní, ve…