Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit šípkový džem (povidla) | recept

Jak uvařit šípkový džem (povidla) | recept

Šípkový džem | recept. Během září a počátkem října dozrávají plody plané růže ─ šípky. Šípky sbíraly už naše babičky a připravovaly z nich různé pochoutky, nápoje, omáčky ke zvěřině i polévky. Krásně červené nebo oranžové šípky obsahují mnoho vitaminu C, některé zdroje uvádějí, že dokonce více než citrony i pomeranče. Zkuste si uvařit výborný džem z šípků podle našeho receptu. Příprava je sice pracná, ale chuť vám to vynahradí. Až se v zimě budete zahřívat šálkem šípkového čaje a přikusovat linecké se šípkovou marmeládou, ani si na tu práci nevzpomenete. Tak hurá na šípky!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

hrušková povidla
Jak udělat hrušková povidla | recept
Recept na klasická hrušková povidla. Hrušková povidla jsou polotovarem pro pečení buchet a koláčů v době, kdy není sezonní ovoce, a nebo je příliš dra…
Jak připravit cuketové tacos | recept
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.