Jak uvařit pravý maďarský guláš | recept
Maďarský guláš | recept. Následující článek vám poradí, jak si doma připravit pravý maďarský guláš. Guláš je původem pokrm maďarských pastevců, připravoval se nad otevřeným ohněm v kotlíku a měl podobu husté gulášové polévky. Zásadně se nemíchal, jen se kotlíkem potřásalo. My ho občas míchat budeme, ale postup a suroviny dodržíme. Maďarský guláš se zásadně nezahušťuje, použité přísady ho zahustí samy. Důležité je maso, budeme potřebovat hovězí kližku. Kližka obsahuje hodně kolagenu, který se varem uvolňuje a zahustí pokrm. Proto guláš nevaříme v tlakovém hrnci, ale pozvolna v obyčejném nádobí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit rumunský guláš | recept
Rumunský guláš | recept. Guláš je jídlo, které má obrovské množství variací. Asi nikdo ho nevaří z přesně odvažovaných a stále stejných přísad. E…
Jak uvařit fazolový guláš | recept
Fazolový guláš | recept. Fazole nejsou v kuchyni moc oblíbenou surovinou. Těžko říct, jestli za to může jen jejich těžší trávení a jeho vedlejší účink…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak připravit gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept
Gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept. Ráda připravuji jídla z drůbežího masa. Jsou rychle hotová, maso je krásně měkké a navíc le…
Jak upéct rybu s jogurtem | recept
Jak upéct rybu s jogurtem | recept. Ryby by se měly na našem stole objevovat co nejčastěji, odborníci doporučují zařazovat ryby do jídelníčku alespoň…